Демобилизация 2023 - петиция президенту сбор подписей

Виставки, концерти, заходи – оголошення та анонси, що відвідати, куди піти.

Модератори: садовник, пшеничка

Відповісти
Аватар користувача
пшеничка
Site Admin
Site Admin
Повідомлень: 13652
З нами з: Суб 08 вересня, 2007 23:21

пшеничка » Вів 27 червня, 2023 15:57

На официальном сайте продолжается сбор подписей под петицией к президенту Зеленскому с пожеланием освободить военных через 18 месяцев с момента мобилизации. Все, кто заинтересован, могут поддержать петицию и вызволить родных и знакомых с войны до её окончания

Текст петиции:
ДЕМОБІЛІЗАЦІЯ військових,через 18 місяців з моменту мобілізації
Усі хочуть додому. Усі розраховували, що якщо війна затягнеться, то хоч би через рік їх буде замінено. Люди не можуть воювати вічно. Кожна людина, що пішла на війну, залишила свої плани, мрії, життя до війни. І кожна людина хоче повернутися до свого колишнього демобілізація військових через 18 місяців служби це гарантія рівності і справедливості серед усіх військовозобов'язаних громадян України.


Статус: Триває збір підписів
Залишилося 56 днів

Аватар користувача
пшеничка
Site Admin
Site Admin
Повідомлень: 13652
З нами з: Суб 08 вересня, 2007 23:21

пшеничка » Вів 27 червня, 2023 16:14

И еще одна аналогичная только от другого инициатора, петиция про демобилизацию военных 2023 через 1 год и 6 месяцев службы на войне

Текст обращения:
Демобілізація військовослужбовців після 1 року 6 місяців служби в ЗСУ (бригадах) під час воєнного стану і після його завершення

Шановний Володимир Олександрович! Ви-мій президент, якого я обрав! Ви наша гордість і опора! Я підтримував, підтримую і буду підтримувати Вас і вашу діяльність на благо українського народу та України! З Божою поміччю беру безпосередню участь як і усі військовослужбовці, що були мобілізовані, на передовій! Захищаючи нашу державу, її народ, суверенітет та територіальну цілісність, військовослужбовці хочуть продовжувати жити далі звичайним громадянським життя! Не усі, але більшість хочуть створювати сім’ї, народжувати та ростити дітей, будувати дім та працювати на благо держави, повернувшись після певного періоду до звичайнісінького життя! Рідні стіни та сім’я як говориться, лікують! На даний момент немає чітких термінів військової служби, після яких мобілізовані можуть демобілізуватися! У Верховній Раді України вже велися розмови на рахунок того, якщо приймуть законопроект, то мобілізовані зможуть демобілізуватися через 1,5 року з моменту призову до лав ЗСУ! Але усе затихло! Я розумію, що є важливіші питання у цей дуже тяжкий та непростий час, але я як і кожен військовослужбовець має надію повернутися додому та продовжувати жити! Війна дуже виснажує і Вас, і народ і військовослужбовців і державу як фізично, так і морально! На даний момент мобілізація йде повним ходом, лави ЗСУ продовжують поповнюватися сильними і мужніми воїнами! Нам потрібна заміна через певний проміжок часу! Хто як не Ви зрозуміє нас правильно! Тому від імені своїх побратимів просимо Вас проконтролювати та внести разом із Слугою народу законопроект «Про демобілізацію військовослужбовців з лав ЗСУ після 1 року 6 місяців військової служби з моменту мобілізації»! Ми з Вами до останнього, дорогий наш пане президенте! Прошу усіх небайдужих підтримати дану петицію! Слава Україні! Слава ЗСУ! Слава всьому нескореному українському народові! Смерть ворогам! Віримо! Боремося! Перемагаємо!


Триває збір підписів
Залишилося 59 днів

Поширюйте, кому надо, не стесняйтесь!

Аватар користувача
пшеничка
Site Admin
Site Admin
Повідомлень: 13652
З нами з: Суб 08 вересня, 2007 23:21

пшеничка » Вів 27 червня, 2023 20:14

Девочки-мальчки!
У кого есть на войне друзья, родственники или знакомые - и вы хотите их высвободить! Или у ваших родных есть риск попасть на войну и служить без срока ограничения! На официальном сайте обращений к президенту Украины Зеленскому разными людьми инициированы аж две петиции сразу, в которых президента просят демобилизовывать военных через 18 месяцев службы, чтобы они не отбывали там бессрочную, практически - рабскую - повинность неопределённый срок до конца войны. Эти петиции тонут в море прочих, в которых люди просят о присвоении посмертных званий героев войны своим погибшим родным и близким. Дайте шанс военным вернуться домой живыми и продолжить жить дома в привычной обстановке.
Ну, и, если есть угроза вашим родным быть призванными на войну, то вы хотя бы ограничите срок их пребывания, подписывая петиции

Аватар користувача
пшеничка
Site Admin
Site Admin
Повідомлень: 13652
З нами з: Суб 08 вересня, 2007 23:21

пшеничка » Пон 03 липня, 2023 16:10

Еще пара свежих петиций о том же, об установлении сроков службы военных во время военного положения в Украине и демобилизации спустя 1 год и 6 месяцев службы, добровольной, разумеется. Кто хочет продолжать воевать за Родину - пусть продолжает. Остальных отпустить домой.

Подписывайте все, кому важно!


Текст обращения:

На даний момент немає чітких термінів військової служби, після яких мобілізовані можуть демобілізуватися! У Верховній Раді України вже велися розмови на
рахунок того, якщо приймуть законопроект, то
мобілізовані зможуть демобілізуватися через
1,5 року з моменту призову до лав ЗСУ! Але усе
затихло! На даний момент мобілізація йде
«Про демобілізацію військовослужбовців з лав ЗСУ після 1 року 6 місяців військової служби з моменту мобілізації»!


Триває збір підписів
Залишилося 82 дні

Аватар користувача
пшеничка
Site Admin
Site Admin
Повідомлень: 13652
З нами з: Суб 08 вересня, 2007 23:21

пшеничка » Пон 03 липня, 2023 16:13

И еще одна совсем свежая от 29 червня 2023 петиция про демобилизацию военных ЗСУ через 18 месяцев службы - все ссылки в постах активны, переходим и подписываемся, для чьих семей это важно и кто хотел бы забрать своих родственников с войны домой.

Текст обращения:

В Україні з 24 лютого 2022 року триває загальна мобілізація, яка призиває до війська всіх військовозобов'язаних чоловіків, резервістів та призовників, які здатні нести службу за станом здоров’я. Востаннє воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні продовжили до 18 серпня 2023 року.

Вже більше року наші військові знаходяться на фронті і не розуміють, скільки їм ще доведеться там бути і існує нагальна необхідність врегулювати терміни.
Невизначеність термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військових. Слід особливо врахувати, що після початку повномасштабного вторгнення першими прийшли в армію добровольці й ті, хто не збирався ухилятися від повісток. Виходить, що держава та суспільство могли покластися на цих людей для свого захисту – натомість, ці люди, без чітко прописаних прав і термінів служби, наразі не можуть покластися на державу та суспільство.

Захисникам потрібен відпочинок для відновлення сил.Вони як і фізично так і морально виснажені, і з кожним днем їм стає важче.Діти не бачать батьків, батьки дітей і т.д. САМЕ ТОМУ ПРОШУ ПАНА ПРЕЗИДЕНТА РОЗГЛЯНУТИ ДАНУ ПЕТИЦІЮ ТА НАДАТИ ЇМ ВІДПОЧИНОК ХОЧА Б НА ПЕВНИЙ ПЕРІОД ЧАСУ ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ СИЛ. БУДЬ ТО ПІВ РОКУ ЧИ РІК.


Триває збір підписів
Залишилося 89 днів

Аватар користувача
пшеничка
Site Admin
Site Admin
Повідомлень: 13652
З нами з: Суб 08 вересня, 2007 23:21

Re: Демобилизация 2023 - петиция президенту сбор подписей

пшеничка » Чет 07 вересня, 2023 15:24

Наконец-то еще кто-то поднимает вопрос в СМИ - даже ненавистный мною в последнее время Цензор (из-за неприкрытой агрессии, пропаганды войны и публикации сцен с насилием над человеком) сделал репост и опубликовал у себя это правомерное требование людей, чьи судьбы оказались буквально в рабстве у государства:

Люди, які зараз воюють, чудово розуміють: їх принесли у жертву і списали. Бо термін служби не обмежений нічим, і ніхто не збирається його обмежувати.

Суспільству, в принципі, норм, аби їх чи їхніх близьких не чіпали. Це зрозуміло: чим довше служить той набраний мільйон, тим безпечніше тим, по кого ще не прийшли. А мільйон у ЗСУ плюс 3-5 мільйонів родичів - це все одно меньше, ніж "решта суспільства".

Саме тому масового "суспільного запиту" на обмеження терміну служби нема. І, швидше за все, не буде. Але я спробую поволати в пустелі - знаю, що немає сенсу, але я хоч знатиму, що намагалася.

Наведу особистий приклад. Мій чоловік служить понад 15 місяців. Протягом цього часу він не мав жодної ротації, жодної відпустки і навіть жодного вихідного. Протягом цього часу він не бачив дітей і мене. Звісно, можна сказати: ти звалила - він і не бачить. Але прикол у тому, що навіть якби ми були в Україні, то все одно його би не відпустили до родини, як не відпускають людей з його частини, в яких ніхто нікуди не поїхав. А везти дітей у місця, де були росіяни, і де все всіяно мінами - невиправданий ризик.

Так, мій чоловік не в окопах, а в ППО. Але якщо протягом тижня йому вдається поспати хоча би одну ніч (про більше не ідеться), то це вдалий тиждень. А вдень є інша робота, ремонт техніки, обслуговування, забезпечення побуту тощо. Депривація сну - один з найстрашніших викликів війни, тихий убивця (знаю, що в Києві це виснажує людей теж, але уявіть: ви прокидаєтеся за сиреною, а хлопці не сплять за 2-5 годин ДО неї, бо чекають, і кілька годин ПІСЛЯ неї, бо шукають).

Ще кажуть, що воїни "добре заробляють". Ніфіга. Як дизайнер мій чоловік заробляв більше, ніж зарплата у ЗСУ плюс бойові. А ще дизайнерська зарплата залишалася у нього, а не вкопувалася у техніку, зв'язок, інструменти, автотранспорт (так, їм "положено", але нема, і чоловік сам купив), форму, ліки, бензин (так, його теж "положено", але він він такий, що летить усе на світі, тож чоловік заливає за свої), їжу (бо дають багато вуглеводів, а мало м'яса чи сиру, бракує овочів). Тобто наші діти - на моєму забезпеченні, виключно; ще я надсилаю купу всього, що можна тут купити дешевше. Може в інших родинах гроші складають під матрас, може комусь щось надають волонтери - я не знаю, не бачила; у нас ось так, і це правда.

Але найдивніше, що весь цей ппц (опустимо ще купу подробиць, це я так, загальними мазками окреслила) насправді можна витримати. Так, це важко, так, для цього треба бути сильними і терплячими. Але можна - якщо знаєш, що це закінчиться у визначений момент. Для конкретно твоєї родини, причому незалежно від ходу бойових дій, від того, що дасть Америка, від дати виборів чи навіть фази Місяця. Я це знаю, бо працювала на виборчих кампаніях по три доби без сну та їжі - на РОЗУМІННІ чіткої дати, коли це все закінчиться для мене.

Натомість, коли ти знаєш, що з того ЗСУшного рабства є тільки два виходи - у труну чи на очевидну важку інвалідність (тобто, наприклад, ти маєш залишитися без ноги чи без ока), триматися набагато важче. Бо ти (чи твій чоловік, син, батько, сестра) в будь-якому випадку ритуальна жертва - і чим довше ти служитимеш, тим краще більшості суспільства. Такий собі цап-відбувайло, якого все одно вб'ють, питання лише у способі та термінах. Бо навіть якщо війна завершиться, і ти будеш живий, тебе доб'ють хвороби, отримані за роки служби в полях, депресія, почуття злості, образи і ненависті до "більшої частини суспільства".

Єдина проблема: суспільство і влада (а вони в цьому питанні вони солідарні у своїх бажаннях і діях) забувають, що служать саме найактивніші та найсміливіші. Які вміють користуватися зброєю і не бояться цього робити. І наївно очікувати від одних і тих самих людей подвигів і звитяг на фронті - і рабської покірності та "нерозхитування човна". Рано чи пізно люди почнуть вимагати якоїсь справедливості. І дай Боже, аби це до влади щось дійшло до того, як почнуться невпинні процеси.

Я, звісно, диванний експерт. Але серед моїх читачів є ті, хто пам'ятає, як деякі речі я передбачила дуже заздалегідь. Навіть тоді, коли всі "професійні ютубери" стверджували щось інше.

Так ось з позиції "диванного експерта" і взагалі "баби-дури", я скажу, що ТРЕБА зробити на законодавчому рівні, щоби уникнути ппця, здатного знести і владу, і знищити всі здобутки ЗСУ, і взагалі влаштувати апокаліпсис, на тлі якого Буча буде здаватися дитячим садочком.

1. Обмежити термін служби. Чіткими, зрозумілими прозорими рамками. Хто на фронті в окопах - хай це буде 12 місяців, хто далі - хай це буде 18 чи 24 місяці. Незалежно від ротацій, відпусток чи чогось іще. Хоче людина служити - хай служить, задовбалася - після цього терміну отримує право вийти з гри.

2. Дати демобілізованим воїнам вільний виїзд за кордон. Це дозволить "зняти піну" - прибрати з країни найбільш активних, дієвих, спроможних. Це дасть їм можливість або спробувати себе деінде, або просто відновити голови і тіла, налагодити сон, отримати інші, мирні виклики. Мало того: це простимулює служити тих, хто зараз ховається чи платить ВЛК, аби "не замели". Підкреслюю: багато хто це робить не тому, що він очкун, а тому що на прикладі інших побачив, що ЗСУ є рабством, з якого лише два виходи - в труну та на інвалідність. І нормальна людина спитає в себе - я що, дебіл? Я що, хочу спочатку все вкочувати в службу, а потім змусити мою родину або ховати мене, або побиратися по ФБ і фондах на протез? Дати людям законне право виїхати через жорна служби у ЗСУ - це рішення. І для безпеки в країні, і для набору нових людей.

3. Озвучити втрати. Це буде просто чесно і припинить маніпуляції. Бо людей уже пошивали в дурні, коли розповідали їм про шашлики та дороги. Але тоді ще людей не клали тисячами, їх не кидали напризволяще, як у Маріку. Тоді ще можна було надувати щоки і бавитися у сувору виховательку і наївних діточок у яслах. Зараз, коли будь-якої миті людина може загинути, вона має право знати, скільки коштує ця війна. Не лише грошей, але і життів. Може тоді їй "запече", і вона матиме більшу мотивацію хоч від повістки не ховатися.

Власне, все. І не кажіть потім, що я не поперджала чи "була недостатньо переконливою". Бо коли я волала "вивезіть дітей до наступу", а потім росіяни таки пішли, або коли я говорила про дупу з доступом до укриттів, мені дехто закидав зайву "обережність у прогнозах" і "невпевненість у порадах". Зараз я кажу: воїни мають вимагати, суспільство має підтримати, а влада має зробити.

Інакше накриє всіх. Не під час війни - то після. А революція - повірте мені як людині з потужним відчуттям історичних процесів - це набагато більший ппц за війну.

P. S. Так, я в курсі, що нічого не розумію. І що зрадофіл. І тон у мене некошерний. І взагалі не маю права розтуляти рота, сидячи за кордоном, навіть якщо маю рацію тисячу разів. Бо я ж не ховаюся у підвалах з дітьми і взагалі. Але може я тому і не ховаюся, бо непогано розумію деякі речі, вмію їх озвучувати і брати їх до уваги у своїх рішеннях?

Ірина Костюченко

168168

138 коментарів

159 поширень

Подобається

Коментувати

Поширити

Аватар користувача
пшеничка
Site Admin
Site Admin
Повідомлень: 13652
З нами з: Суб 08 вересня, 2007 23:21

Re: Демобилизация 2023 - петиция президенту сбор подписей

пшеничка » П'ят 08 вересня, 2023 09:25

Я подписалась на Иру, но она не хочет открывать свой профиль на ФБ - боится, что налетят зелеботы и начнут обзывать ее российской консервой и предательницей и т.п., поэтому вот ссылка на этот пост, который опуликовал Бутусов на своем Цензоре - ПРУФ - люди, будьте активны, расшаривайте информацию, дайте шанс военным вернуться домой живыми как можно скорее. Пусть правительство лучше договаривается о мире. Я пока пишу - у меня в кабинете окна дрожат от взрывов, очень и очень страшно. Война все ближе и ближе к порогу. Война несет смерти и разрушения. Война должна прекратиться. Надо требовать мирных переговоров, нет ничего ценнее человеческой жизни. А воевать до победного конца - в том смысла немного, потому что многие из нас могут просто недожить до победы. И кто это будет - вопрос из области теории вероятности.

Відповісти