Форум сайта 'Лепесток'
  FAQ   •  Фотоальбом   •  Увійти та перевірити особисті повідомлення   •  Вхід
Квашеная капуста - рецепты

 
Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів Лепесток -> Дієти, рецепти
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
пшеничка
Site Admin
Site Admin

Вік: 47 Зодіак: Овен
З нами (днів): 5748
Повідомлення: 13329
Звідки: Харьков
Репутація: 729
голосу: 117 нагород: 5 (Докладніше...)
За доброту! (Кількість: 1) За идею! (Кількість: 2) За опыт! (Кількість: 1)
ПовідомленняДодано: Пт 13 Янв, 2017 13:52    Заголовок повідомлення: Квашеная капуста - рецепты Баллы автору сообщения Відповісти з цитатою

Я в прошлом году испробовала новый рецепт квашения капусты, в этом году снова накрошила и вчера заквасила, надеюсь, что получится. Рецептом делилась здесь http://www.kuhnyasmi.ru/holod/20170101.htm - это капуста в рассоле быстрого приготовления.
На 3 литровую банку надо взять 2 кг капусты, 2 морковки, можно 2 яблока еще и семена укропа или клюкву. Сварить рассол: на 1 литр воды 1 столовая ложка меда и 1 столовая ложка соли. Рассол обязательно остудить. Капусту нашинковать, смешать с тертой морковкой, залить рассолом, переложить в банку. Банку поставить в поддон для сбора рассола. Квасить три дня при комнатной температуре, два раза в день ножом прокалывать, чтобы выходили газы. Рассол, если вылился через край, обратно в банку заливать. Через три дня спрятать в холодильник. Рассол от съеденной капусты можно не выбрасывать, а взять 1 столовую ложку и добавить в приготовленный свежий рассол для следующей порции, чтобы закваска шла еще быстрее. За три дня капуста квасится!

На этот раз старалась правильно шинковать капусту - вдоль роста кочерыжки, чтобы длинной лапшой получилась, как на рынке продается:

п.с. делитесь своими рецептами, кто что кладет в квашеную капусту и в какой пропорции?


Facebook
Viewed  4135
Квашеная капуста
Квашеная капуста

_________________
Квашеная капуста - рецепты
Повернутися до початку
Подивитися профіль Надіслати особисте повідомлення
Любимый гость
Гость


Вік: 25 Зодіак: Терези
З нами (днів): 5726
Повідомлення: 4317
Звідки: США
Репутація: 10100 нагород: 1
За опыт! (Кількість: 1)
ПовідомленняДодано: Пт 13 Янв, 2017 13:52    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Повернутися до початку
Подивитися профіль Надіслати особисте повідомлення
пшеничка
Site Admin
Site Admin

Вік: 47 Зодіак: Овен
З нами (днів): 5748
Повідомлення: 13329
Звідки: Харьков
Репутація: 729
голосу: 117 нагород: 5 (Докладніше...)
За доброту! (Кількість: 1) За идею! (Кількість: 2) За опыт! (Кількість: 1)
ПовідомленняДодано: Вт 27 Гру, 2022 22:08    Заголовок повідомлення: Баллы автору сообщения Відповісти з цитатою

Я тут сегодня видосик небольшой записала - как я капусту квашу в рассоле. По оригинальному рецепту нужна 1 столовая ложка меда, но у меня нету, я вместо него сахар положила. Так вот оно как:


Facebook
Viewed  551
Квашеная капуста
Квашеная капуста
Facebook
Viewed  551
Я квашу капусту
Я квашу капусту

_________________
Квашеная капуста - рецепты
Повернутися до початку
Подивитися профіль Надіслати особисте повідомлення
Альстремерия
Я здесь всё про всех знаю
Я здесь всё про всех знаю

Вік: 47 Зодіак: Телець
З нами (днів): 4797
Повідомлення: 3797
Звідки: Ромны Сумская обл.
Репутація: 986
голосу: 362 нагород: 61 (Докладніше...)
За всеобщую любовь! (Кількість: 1) За доброту! (Кількість: 3) За идею! (Кількість: 1)
ПовідомленняДодано: Чв 19 Янв, 2023 18:59    Заголовок повідомлення: Дієти, рецепти Баллы автору сообщения Відповісти з цитатою

Свєта, поділися враженням про цю квашену капусту. Я ніколи не квасила таким методом, завжди просто перемішувала з сіллю і гарно трамбувала в банку. Хочу спробувати твій рецепт, але дивує цукор (або мед) - чи не перекисає капуста від цього?
_________________
Квашеная капуста - рецепты
здесь очень крутые ботаны тусуюцца
Квашеная капуста - рецепты
Повернутися до початку
Подивитися профіль Надіслати особисте повідомлення
пшеничка
Site Admin
Site Admin

Вік: 47 Зодіак: Овен
З нами (днів): 5748
Повідомлення: 13329
Звідки: Харьков
Репутація: 729
голосу: 117 нагород: 5 (Докладніше...)
За доброту! (Кількість: 1) За идею! (Кількість: 2) За опыт! (Кількість: 1)
ПовідомленняДодано: Пт 20 Янв, 2023 12:27    Заголовок повідомлення: Баллы автору сообщения Відповісти з цитатою

Капусту я так делаю постоянно, я не умею сухим посолом квасить, только в рассоле. И в Харькове капуста квашеная продается в рассоле везде и в магазинах, и на рынке. Мне подходит, я не чувствую, чтобы она прокисала или перекисала - стоит очень долго, я ее даже жарю и в пирожки как начинку делаю. И капустняк изинее варю. Одно обстоятельство - пукать бучешь гучно и звонко, но это езе от сорта капусты зависит: одну приготовишь - ничего не заметишь почти что, а другую - так прям жесть! Может, они там на геномодифицировали уже эти гибриды, что человеческий организм плохо воспринимает 😁. Но скажу, что с сахаром тоже самое, что и с медом, ничем не отличается, хоть всегда с медом ее делала. Да мед такой дорогой стал, что ну его нафиг ради капусты покупать, а просто так я его не ем - аллергия, горло сразу першит и щимит адски.
_________________
Квашеная капуста - рецепты
Повернутися до початку
Подивитися профіль Надіслати особисте повідомлення
Альстремерия
Я здесь всё про всех знаю
Я здесь всё про всех знаю

Вік: 47 Зодіак: Телець
З нами (днів): 4797
Повідомлення: 3797
Звідки: Ромны Сумская обл.
Репутація: 986
голосу: 362 нагород: 61 (Докладніше...)
За всеобщую любовь! (Кількість: 1) За доброту! (Кількість: 3) За идею! (Кількість: 1)
ПовідомленняДодано: Нд 22 Янв, 2023 12:23    Заголовок повідомлення: Дієти, рецепти Баллы автору сообщения Відповісти з цитатою

Свєта, капуста квашена методом перетирання з сіллю теж завжди в розсолі, бо від солі капуста пускає багато соку і утворюється розсіл. Мої бабусі і всі мої знайомі квасять капусту таким методом, і я раніше теж так квасила. А це вирішила спробувати за твоїм рецептом. Просто наявність цукру/меду бентежить - яку роль він відіграє? Наприклад, я дуже люблю мочені яблука. Підходящі сорти яблук я складую в бутилі і заливаю водою з додаванням солі. І все. Йде процес бродіння і через місяць-півтора вони набувають гармонійного смаку. Але в інтернеті є рецепти, коли в розчин додають ще цукор. Я не розумію його ролі, бо під час молочно-кислого бродіння цукор переходить в кислоту. Я спробувала обидва варіанти. Яблука з додаванням цукру просто швидше почали бродити, розсіл був мутнішим, але на смак мені смачнішими видалися я.лука, квашені розсолом тільки з сіллю. От і тут мені не зрозуміло, для чого цукор. Сьогодні третя доба, як я заквасила капусту за твоїм рецептом, покищо капуста виходить красива, але ще повністю не вкисла. Скоро буде дегустація
_________________
Квашеная капуста - рецепты
здесь очень крутые ботаны тусуюцца
Квашеная капуста - рецепты
Повернутися до початку
Подивитися профіль Надіслати особисте повідомлення
пшеничка
Site Admin
Site Admin

Вік: 47 Зодіак: Овен
З нами (днів): 5748
Повідомлення: 13329
Звідки: Харьков
Репутація: 729
голосу: 117 нагород: 5 (Докладніше...)
За доброту! (Кількість: 1) За идею! (Кількість: 2) За опыт! (Кількість: 1)
ПовідомленняДодано: Нд 22 Янв, 2023 20:15    Заголовок повідомлення: Баллы автору сообщения Відповісти з цитатою

Мед и сахар для ферментации - чтоб бактерии быстрее разводились. Нормальная капуста - сделаешь раз, будешь потом всегда так делать. Стоит она долгов холодильнике - и месяц и два простоит, но вы раньше ее съедите. Я люблю ее жарить в пироги такую - отпад просто, даже томат добавлять не надо, сама по себе вкусная. В вареники на пару тоже можно ее обжаренную. Надо и себе сделать.
_________________
Квашеная капуста - рецепты
Повернутися до початку
Подивитися профіль Надіслати особисте повідомлення
Показати повідомлення:   
Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів Лепесток -> Дієти, рецепти Годинний пояс: GMT + 3
Сторінка 1 з 1

 
 Перейти:   
Ви не можете починати теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете голосувати в опитуваннях
Ви не можете вкладати файли
Ви можете завантажувати файли


Годинний пояс: GMT + 3